Ga naar de inhoud

Over de AutiSoos

Ontstaan
We bestaan sinds 2001. Bij het vieren van het eerste lustrum in 2006 hebben we deze website gelanceerd. In 2011 hebben we ons tienjarig bestaan mogen vieren. In 2021 hebben we ons twintigjarig bestaan gevierd. Er zijn zelfs bezoekers die al zolang bij ons komen! Uiteraard zijn nieuwe bezoekers ook van harte welkom.

Organisatie
De organisatie van de AutiSoos bestaat uit vrijwilligers die zelf ook een vorm van autisme hebben, en toevallig ook een studie ervaringsdeskundigheid hebben, dus het is echt een soos voor en door mensen met autisme.

Onze locatie
De AutiSoos was onderdeel van de RIBW Groep Overijssel, maar sinds 2019 staan we op eigen benen. Wel werden we tot augustus 2022 geholpen door de RIBW Groep Overijssel doordat zij ons een ruimte ter beschikking gaven. Helaas is vanaf deze maand de ruimte niet meer beschikbaar, de huur houdt op en SWZ gaat deze locatie verbouwen en omzetten naar woningen. Tot op heden heeft de RIBW nog geen nieuwe locatie gevonden, en zolang wouden wij niet wachten, dus hebben wij in ons netwerk gezocht en een nieuwe samenwerkingspartner gevonden.

Vanaf augustus 2022 zijn we nog steeds zelfstandig, maar gaan we wel onder de vlag van WerV / Wijz vallen en mogen wij woensdagavond op de locatie de Terp gebruik gaan maken van de faciliteiten daar. Omdat we uit ons jasje groeiden, en er in Stadshagen behoefte was aan een tweede AutiSoos, zijn we per 1 september 2022 begonnen met de donderdagmiddag op de locatie het Cultuurhuis.

Bezoeken
Je hoeft niet perse een cliƫnt te zijn van een organisatie, of uit Zwolle te komen om onze soos te bezoeken. Een kennismaking met de organisatie is wel gebruikelijk en erg aangenaam. Na kennismaking kunnen we vertellen of je kunt aansluiten op woensdagavond of donderdagmiddag. Of je wel of niet mee doet aan het programma is aan jou, langskomen voor de gezelligheid mag ook.

Nog twijfel?
Wil je de eerste keer een vertrouwd iemand meenemen, zoals een begeleider of vriend(in)? Dat kan! Wil je eerst kennismaken met de ruimte en/of de organisatie? Dat kan, neem even contact met ons op en dan gaan we het te regelen.