Spring naar inhoud

Over de AutiSoos

Ontstaan
We bestaan sinds 2001. Bij het vieren van het eerste lustrum in 2006 hebben we deze website gelanceerd. In 2011 hebben we ons tienjarig bestaan mogen vieren. In 2021 gaan we ons twintigjarig bestaan vieren. Er zijn zelfs bezoekers die al zolang bij ons komen! Uiteraard zijn nieuwe bezoekers ook van harte welkom.

Organisatie
De organisatie van de AutiSoos bestaat uit vrijwilligers die zelf ook een vorm van autisme hebben, en toevallig ook een studie ervaringsdeskundigheid hebben, dus het is echt een soos voor en door mensen met autisme.

Onze locatie
De AutiSoos was onderdeel van de RIBW Groep Overijssel, maar sinds 2019 staan we op eigen benen. Wel worden we geholpen door de RIBW Groep Overijssel doordat zij ons een ruimte ter beschikking geven. Geheel toevallig heet deze ruimte ook zo: ‘De Ruimte’. Het mooie is dat er een aantal prikkelarme kamers zijn in deze ruimte, dus heb je behoefte om even wat rustiger te zitten; gewoon doen.

Bezoeken
Je hoeft niet een cliƫnt te zijn van de RIBW Groep Overijssel, of uit Zwolle te komen om onze soos te bezoeken. Zoals je links (onder het menu) kunt lezen; je bent op woensdagavond van harte welkom om langs te komen. Of je wel of niet mee doet aan het programma van die avond, is aan jou.

Nog twijfel?
Wil je de eerste keer een vertrouwd iemand meenemen, zoals een begeleider of vriend(in)? Dat kan! Wil je eerst kennismaken met de ruimte en/of de organisatie? Dat kan, neem even contact met ons op en dan gaan we het te regelen.